Samsung gaat maar liefst vijf camera’s aan toestellen toevoegen (adv)

Hoe meer camera’s hoe beter, lijkt het credo te zijn bij de ontwikkeling van toestellen in de Samsung Galaxy reeks. Zo is er de onlangs aangekondigde mid-ranger Galaxy A9, een toestel waarmee het Zuid-Koreaanse bedrijf volledig inzet op het zo goed mogelijk en op zo veel mogelijk verschillende manieren kunnen nemen van foto’s.

Voor de toestellen in de Galaxy A-reeks hanteert Samsung sinds een paar maanden een nieuwe strategie: er wordt meer geïnvesteerd in de hardware-ontwikkeling, zodat het gat met de high-end toestellen aanzienlijk kleiner zal worden. Dat heeft natuurlijk ook wel gevolgen voor de prijs van deze smartphones.

Nadat we eerder al toestellen van LG en Huawei zagen met drie camera’s op de achterzijde, gaat Samsung nog een stapje verder met een extra camera. Aan de achterkant van het toestel bevinden zich respectievelijk de primaire camera van 24 megapixel, een telefotolens van 10 megapixel om zonder kwaliteitsverlies verder te kunnen inzoomen, een groothoeklens van 8 megapixel voor brede foto’s en een bokeh-lens voor het welbekende bokeh-effect dat de achtergrond doet vervagen. Tezamen met de selfiecamera komt men daarmee op een indrukwekkend totaal van vijf stuks.

Onder de motorkap vinden we een onder meer een 6,3 inch OLED-scherm met een resolutie van 2220 x 1090 pixels, Snapdragon 701 met acht cores, een 3720 mAh accu en 6GB aan werkgeheugen. Aan opslag zal het je niet ontbreken: de interne ruimte biedt 128GB aan ruimte, terwijl je dat kunt uitbreiden met een microSD-kaart. Tenslotte wordt de hardware gecomplementeerd met een vingerafdrukscanner in de aan/uit-knop en een accu van 3.720 mAh.

De Samsung Galaxy A9 is vanaf begin november simlockvrij te bestellen voor een bedrag van 599 euro. Hoewel dat nogal fors is voor een mid-range toestel, is de prijs gezien de indrukwekkende specificaties prima te rechtvaardigen. Tip: zo’n simlockvrij toestel combineert goed met een sim-only van Telfort, waarop je deze maand forse kortingen krijgt.

Volgende bericht: Deze handige rugzak transformeert in een campingbed en ligstoel