Waarom je altijd een hoesje om je smartphone moet doen

Smartphones van tegenwoordig beschikken over rekenkracht die computers van vroeger zouden doen verbleken: het is dan ook goed mogelijk om een flink aantal jaar achter elkaar gebruik te maken van je nieuwe toestel. Het is dan wel van belang dat je netjes omgaat met de smartphone: vooral het gebruik van een goed hoesje is nodig voor het duurzaam, meerjarige gebruik van een nieuwe smartphone.

Smartphonehoesjes zijn met name noodzakelijk vanwege het glas dat de meeste fabrikanten, van Google tot Apple en Samsung, op veel plekken in hun smartphones verwerken. Dit geeft de toestellen een aantrekkelijk uiterlijk, maar het maakt ze heel kwetsbaar voor valschade. Neem bijvoorbeeld de iPhone XS en de Samsung Galaxy S10+: het zijn vrij recente toestellen, maar na een val vergelijkbaar met die van je aanrecht naar de grond, zijn de behuizingen behoorlijk beschadigd.

Bij andere toestellen gaat dat niet veel beter: zie bijvoorbeeld de volgende test van PhoneBuff, waarin men aantoont dat ook de iPhone 11 Pro en de Galaxy Note een eenvoudig ongelukje niet ongeschonden overleven. Als de achterkant kapot gaat is dat nog niet zo heel erg, maar ook het gedeelte met een scherm blijkt heel kwetsbaar te zijn. Een goede reden om gebruik te maken van een hoesje met voorkant of een screenprotector van gehard glas.

Niet alleen de toestellen van Samsung en Apple zijn zeer gevoelig, ook bij andere fabrikanten kom je er vaak bekaaid vanaf. Neem bijvoorbeeld deze video, waaruit blijkt dat een Google Pixel 3 nauwelijks bestand is tegen alledaags gebruik. Na een paar vegen met een sleutel, een aansteker en een munt is de behuizing al behoorlijk beschadigd.

Om dergelijke misère te voorkomen is het dus van harte aan te raden om gewoon een hoesje om je smartphone te doen. Om het uiterlijk hoef je het niet te laten: zo zijn er dunne exemplaren beschikbaar die het uiterlijk van je toestel nauwelijks veranderen. Ook book cases zijn momenteel populair: ze vouwen om je toestel heen, zodat je er bijvoorbeeld je pinpas in kunt bewaren.

Dankzij de bescherming van zowel de voorkant als de achterkant weet je in ieder geval zeker dat de ellende uit deze video’s je niet gaat overkomen. Bij hoesjesdirect.nl, in samenwerking waarmee dit artikel tot stand is gekomen, vind je diverse telefoonhoesjes zoals een book case of een transparant hoesje.

Volgende bericht: Deze Zutphense woning heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan