Zo kun je allerlei klussen in je huis zelf oppakken

Iets opnieuw in de verf zetten, een schilderijtje ophangen of een kastje in elkaar knutselen, dat zijn kleine klusjes in huis die veel mensen zelf uitvoeren. Maar wanneer je over de juiste apparaten beschikt, kun je nog veel meer klussen zelf oppakken. Je zult ervan verbaasd staan hoe eenvoudig sommige ogenschijnlijk lastige klussen worden, als je het zware werk door machines laat doen. Hieronder enkele voorbeelden van projecten die ook voor onervaren klussers prima te doen zijn.

Een extra slaap- of werkkamer op zolder realiseren

Met de hoge huizenprijzen van tegenwoordig denk je wel twee (of meer) keer na voordat je gaat verhuizen naar een ruimere woning. Kijk eens kritisch naar je huidige onderkomen? Valt daar niet nog wat ruimtewinst te behalen? Door de zolderruimte te bekleden met houten platen, kun je er vrij eenvoudig een extra slaap- of werkkamer van maken. Voor het bevestigen van de platen gebruik je een tacker. Let er wel goed op dat je een apparaat kiest dat past bij de aard van de werkzaamheden en het te verwerken materiaal. Zo staat een DeWALT tacker bijvoorbeeld bekend om de optimale slagkracht, waardoor je moeiteloos door de houten platen heen niet.

Je woning isoleren

Voor het laten isoleren van je woning kun je een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Bepaalde zaken kun je echter ook heel goed zelf ter hand nemen. Opnieuw is de tacker hier je beste vriend. Ook isolatiemateriaal kun je namelijk heel goed met behulp van zo’n apparaat bevestigen. Zo kun je bijvoorbeeld het dak isoleren, om te voorkomen dat kostbare warmte verloren gaat. Over de isolerende laag breng je voor een perfect eindresultaat bijvoorbeeld houten of kunststof beplating aan.

Een nieuw tapijt leggen

Het leggen van tapijt is op zich geen ingewikkeld karwei. Het is vooral een kwestie van goed opletten bij de randen, met name in de hoeken en rond objecten zoals leidingen. Zoek een goede instructievideo om te begrijpen hoe je het tapijt op de juiste manier afsnijdt. Ga altijd voorzichtig te werk, want een fout laat zich bij dergelijke klussen vrijwel niet meer onzichtbaar herstellen. Voor het bevestigen van het tapijt gebruik je uiteraard weer de tacker, zodat het tapijt goed op zijn plaats blijft liggen. Uiteraard zet je het tapijt pas vast nadat je jezelf er drie keer van hebt overtuigd dat het precies op de goede plek ligt.

Dit bericht kwam tot stand in samenwerking met Toolstation.

Volgende bericht: Vmonitor: een dubbel 4K-scherm om mee te nemen