Apple iCloud


Gisteravond kondigde Steve Jobs op het WWDC 2011 met veel bombarie iCloud aan, een nieuwe dienst die het imperium van Apple nog groter moet – en naar alle waarschijnlijkheid zal – gaan maken. Het betreft een draadloos synchronisatiesysteem voor Mac’s, PC’s en iOS apparaten als de iPad en iPhone. iCloud bestaat uit verschillende onderdelen, waarvan sommigen interessanter zijn dan anderen.

iCloud

De basis van iCloud heeft dezelfde functies als het reeds bestaande MobileMe, te weten het op meerdere apparaten synchroniseren van contacten, e-mail en agenda – met als grote verschil dat je er niet voor hoeft te betalen (MobileMe kost 99 dollar!). Als je een contact toevoegt op je iPhone zul je die persoon dus ook meteen terug kunnen vinden op je Mac. Bovendien worden er automatisch in de cloud backups gemaakt van al je belangrijke informatie, waaronder muziek, foto’s en apps.

iTunes in the Cloud

Met dit onderdeel van iCloud kun je eenvoudig alle muziek die je in iTunes hebt gekocht afspelen vanaf je iPad, iPhone, PC en Mac (maximaal tien apparaten). Van deze gratis dienst komt zeer binnenkort een beta-versie uit.

iTunes Match

Met iTunes Match kun je naast alle gekochte muziek in iTunes ook jouw lokale muziekbibliotheek (geripte cd’s en nummers die je hebt gedownload) in de wolken opslaan, met een maximum van zo’n 25.000 liedjes. Hier moet helaas wel voor betaald worden, maar de prijs van 24,99 dollar valt reuze mee.

Vanaf de herfst van dit jaar is iCloud beschikbaar. Wordt dit weer een grandioos succes voor het bedrijf uit Cupertino?

Volgende bericht: Goochelen met een iPad