Apple kondigt nieuwe iPad Pro en MacBook Air aan

Ondanks dat alle winkels van Apple wereldwijd behalve die in China momenteel dicht zijn, kondigt het bedrijf uit Cupertino deze week toch twee nieuwe apparaten aan: zowel een vernieuwde versie van de iPad Pro als een update van de MacBook Air passeerden de revue.

iPad Pro

https://www.youtube.com/watch?v=09_QxCcBEyU

De iPad Pro wordt aangekondigd met de ondertitel “Your next computer is not a computer”, waarmee men aangeeft dat de Pro een prima vervanging van je laptop zou kunnen zijn. Vooral interessant is de LIDAR-scanner die je dieptefoto’s en video’s van je omgeving laat maken, wat de tablet zeer geschikt maakt voor augmented reality.

Volgens Apple is de chipset van de iPad Pro krachtiger dan menig Windows-laptop, terwijl het bijbehorende “Magic Keyboard” met trackpad ervoor zorgt dat je er ook echt lekker op kunt werken. Twee krachtige camera’s, de LIDAR-scanner en een forse accu maken ‘m compleet. De nieuwe iPads zijn vanaf later deze maand beschikbaar in een versie van 11 inch (vanaf 899 euro) en een 12,9 inch variant (vanaf 1.119 euro).

MacBook Air

Ook de nieuwe MacBook Air is interessant voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe computer: zo wordt er gebruik gemaakt van de 10e generatie Intel-processoren en een krachtigere videochip, terwijl het toetsenbord ten opzicht van zijn voorgangers flink verbeterd is. Dankzij het 13-inch Retina scherm met een resolutie van 2560 x 1600 pixels is het lekker werken en door de stevige accu houdt de laptop het met gemak een werkdag uit.

Ook prettig is de aanwezigheid van drie microfoons, zodat Skype- en Facetime-gesprekken goed uit de verf komen. De nieuwe MacBook Air is te bestellen in drie kleuren en wordt geleverd met een SSD-schijf met minimaal 256 GB aan opslagruimte. De laptop is beschikbaar voor prijzen vanaf 1.199 euro

Volgende bericht: Turn-a-cushion: een ideaal kussen voor thuisquarantaine