Apple kondigt iPhone 12 aan in maar liefst vier smaken

Als liefhebber van iPhones heb je het komende jaar een boel te kiezen: op een digitaal evenement kondigde Apple gisteren de iPhone 12 aan, die beschikbaar wordt gesteld in maar liefst vier smaken. Alle toestellen zijn voorzien van een nieuw, platter ontwerp, 5G-ondersteuning, een razendsnelle A14 Bionic Chip en OLED-schermen.

De iPhone 12 Mini is met een scherm van 5,4 inch het kleinste toestel: de komst van deze form factor is goed nieuws voor iedereen met kleine handen. De Mini is aan de achterzijde voorzien van twee cameralenzen: een standaard model en een ultra-wide camera. De iPhone 12 is het meest gemiddelde toestel, met een scherm van 6,1 inch en dezelfde lenzen als zijn kleinere broertje.

De iPhone 12 Pro heeft een zelfde schermgrootte als de gewone iPhone 12, maar beschikt tevens over een telefoto-lens, LIDAR-ondersteuning en optische zoom. De Pro Max heeft ongeveer dezelfde specs, maar het scherm is met 6,7 inch fors groter. Ook zijn deze toestellen iets robuuster dankzij het gebruik van een stevigere schermrand.

Opvallend detail: de nieuwe toestellen worden geleverd zonder oplader en oortjes. De iPhone 12 en 12 Mini zijn straks in de kleuren zwart, wit, groen, rood en blauw verkrijgbaar voor prijzen van 809 en 909 euro. De iPhone 12 Pro en Pro Max zijn beschikbaar in de kleuren grijs, blauw, zilver en goud voor respectievelijk 1159 en 1259 euro.

Volgende bericht: Autonome drone heeft met machine learning geleerd om stunts te doen