Apple lanceert diensten voor games, video’s, tijdschriften en een creditcard

Nu de markt voor smartphones langzamerhand opdroogt – mensen blijven langer hun huidige toestel gebruiken en de concurrentie is sowieso al moordend – richt Apple zich steeds meer op diensten. Op een evenement in Cupertino lanceerde men deze week dan ook een hele reeks aan nieuwe mogelijkheden, waaronder Apple Arcade, Apple TV+ en Apple News+.

Apple Arcade

Apple Arcade is een service met een vast maandbedrag, zoals bijvoorbeeld Netflix, maar in plaats van video’s kun je beschikken over een grote bibliotheek aan games. Tijdens de lancering zullen er meer dan 100 spellen beschikbaar zijn die onbeperkt te spelen zijn op Macs, iPads, iPhones en Apple TV’s. Apple Arcade is later dit jaar beschikbaar.

Apple TV+

Apple TV+ is een uitgebreide versie van de verbeterde Apple TV app. In samenwerking met Steven Spielberg en een groot aantal andere sterren lanceert Apple de komende jaren veel nieuwe videocontent: zo is men alleen al in 2019 van plan om twee miljard dollar uit te geven. Voor een vast, nog onbekend maandbedrag krijg je toegang tot deze films en series, maar je kunt ook extra betalen voor HBO, Showtime en andere kanalen. Gezien de 1,4 miljard apparaten met iOS kan dit best wel eens een groot succes worden

Apple News+

Naast games en video’s blijft Apple ook focussen op traditionele media, zo laat men zien met News+. Het betreft (wederom) een abonnementsdienst die je voor 9,99 dollar toegang geeft tot alle artikelen uit honderden tijdschriften – Met name op een iPad is dit natuurlijk een geweldige aanvulling. Apple News+ is later dit jaar beschikbaar in Nederland.

Apple Card

Als klap op de vuurpijl lanceert het bedrijf uit Cupertino ook nog de Apple Card, een creditcard die in samenwerking met Goldman Sachs in de markt wordt gezet. De voordelen van de kaart zijn legio, zo geeft Apple aan: je betaalt “weinig” rente, geen aanvullende kosten en krijgt kortingen op allerhande aankopen. De creditcard integreert verder goed met je iOS-apparaten: alle transacties worden lokaal opgeslagen – goed nieuws voor je privacy dus.

Geconcludeerd kan worden dat Apple lekker bezig is, want al deze diensten kunnen de komende jaren miljarden dollars gaan opleveren. Daardoor is het niet zo erg als de inkomsten uit de verkoop van de iPhone iets teruglopen – lekker bezig Tim Cook en consorten.

Volgende bericht: Wetenschappers laten vissen en bijen met elkaar “praten”