De Apple Watch

Gisteravond was voor Apple-liefhebbers een belangrijk moment: het zeer succesvolle bedrijf uit Cupertino zou meer bekend maken over de Apple Watch, het eerste volledig nieuwe product in een paar jaar. We zijn gelukkig niet teleurgesteld.

Zoals we al wisten vergt de Apple Watch een koppeling met je smartphone, waarna er vervolgens notificaties over oproepen, sms’jes en dergelijke op je pols kunnen worden weergegeven. De ingebouwde microfoon en speaker zullen ervoor zorgen dat je de iPhone steeds minder vaak uit je zak hoeft te halen, want je kunt telefoontjes ook gewoon via het horloge plegen.

apple-watch2

Verder is het goed om te weten dat er bij de lancering een groot aantal apps beschikbaar is, dat er twee verschillende schermgrootte’s zijn (38 mm en 42 mm) en dat de batterij het bij gemiddeld gebruik 18 uur uithoudt. Dat is wat ons betreft dan ook een minpuntje, want dit houdt in dat je ‘m dagelijks aan de oplader zal moeten leggen.

apple-watch3

Er is een heel scala aan modellen beschikbaar: de Apple Watch Sport is beschikbaar vanaf 399 euro, de Apple Watch van roestvrij staal begint bij 649 euro en de Apple Watch Edition kost (schrik niet) minimaal 11.000 euro. Vanaf 24 april is het horloge verkrijgbaar in de VS, Duitsland en een aantal andere landen. Wij Nederlanders moeten nog even geduld hebben.

Volgende bericht: Maak voor een prikkie een beamer van je smartphone