Beter je tanden poetsen? Check de Oral-B app

Het is belangrijk om je tanden goed te poetsen. Zo verwijder je namelijk tandplak en voorkom je een slechte adem, gaatjes en ontstoken tandvlees. Maar goed poetsen, hoe doe je dat eigenlijk? Er zijn gelukkig handige apps die je daarmee kunnen helpen, waaronder de Oral-B app. In dit stuk vertellen we hoe deze app je helpt om beter je tanden te poetsen.

Beter leren poetsen

Twijfel jij of je wel goed poetst en kun je wat hulp gebruiken? De Oral-B app is een digitale coach die je leert om op de juiste manier je tanden te poetsen. Om hem te gebruiken heb je een Oral-B tandenborstel met bluetooth nodig. Via een Bluetooth-verbinding kun je de app eenvoudig koppelen aan jouw borstel.

Begeleid poetsen

Je poetst waarschijnlijk al jaren op dezelfde manier. In de app krijg je je ‘oude’ poetsgewoonten te zien en word je begeleid door een digitale coach. Die geeft je instructies en tips om beter te poetsen. De handige functie ‘positiedetectietechnologie’ helpt je om de moeilijk bereikbare plekken mee te nemen tijdens een poetsbeurt. Na de sessie krijg je op je smartphone een zogenoemde poetsscore en zie je meteen of je het goed hebt gedaan. Je krijgt ook handige tips en adviezen die zijn afgestemd op je manier van poetsen. Zo weet je waar je de volgende keer op moet letten.

Doelen stellen en bereiken

Wil je niet alleen beter leren poetsen, maar ook bepaalde doelen bereiken, zoals wittere tanden? Dan krijg je in de app aanbevelingen over hoe je deze doelen binnen een zelfgekozen periode kunt bereiken. Denk hierbij aan producten die je kunt gebruiken, zoals de juiste opzetborstel, tandpasta en het juiste flosdraad. De app houdt je voortgang bij zodat je altijd weet hoe het gaat. Heb je een doel bereikt? Dan verdien je medailles.

Tandenkaarten

Wil je zeker weten dat je al je tanden zowel aan de binnen- als aan de buitenkant hebt meegenomen? Bekijk dan de tandenkaart. Hier kun je ook op zien hoeveel druk je tijdens het poetsen hebt toegepast. Heb je te hard gepoetst? Dan krijg je meteen een seintje.

Gum Guard3-technologie

Je tandvlees is heel gevoelig en kan snel gaan bloeden, bijvoorbeeld doordat je verkeerd of te hard poetst. Dit kun je voorkomen met de zogenoemde Gum Guard3-technologie. Deze functie volgt tandvleesbloedingen. Heb je teveel druk op je tandvlees uitgeoefend? Dan zie je dat meteen terug. Poets je de volgende keer met minder druk en heb je geen tandvleesbloedingen meer? Dan krijg je een complimentje. Zo helpt de Oral-B app je om beter voor je tanden te leren zorgen.

Volgende bericht: Gobi Heat: de campingstoel met ingebouwde stoelverwarming