Met deze tips rijd je veilig met je scooter door de kou

Het winterse weer is in Nederland voor velen een moment om naar uit te kijken. Maar met winters weer komen ook de koude temperaturen en zelfs ijzel en sneeuw op de weg. Het ziet er mooi uit, maar het kan ook aardig wat problemen opleveren als je met een gemotoriseerd voertuig de weg op moet. Ben jij iemand die ook in de winter nog graag gebruik maakt van de scooter? Met deze tips kun je veilig door de kou blijven rijden.

Neem de tijd voor je vertrekt

Als het buiten koud is hebben voertuigen wat meer tijd nodig om goed op te starten en warm te worden. Het is daarom verstandig om rustig de tijd te nemen voor je weggaat, om er zeker van te zijn dat je scooter goed warm is. Als je voertuig eenmaal goed warm geworden is, kun je veilig de weg op gaan.

Kleed je warm genoeg aan

Als je vaak op een scooter rijdt, dan weet je dat het ook in niet-winterse temperaturen best fris kan zijn. Je zit stil en gaat met een hogere snelheid door de wind, wat aardig koud kan aanvoelen. Het is daarom ook goed om je wat dikker aan te kleden. Zeker in de winter is het belangrijk om je nog warmer aan te kleden, om zo pijn en zelfs onderkoeling tegen te gaan. Daarnaast kan je nog wel eens wegglijden als er ijzel is, dus met wat meer lagen kun je ook jezelf extra beschermen.

Hou je snelheid in de gaten

Juist als het buiten glad is, is het belangrijk je snelheid in de gaten te houden. Je weet namelijk niet precies waar het allemaal glad is en waar niet. Het kan natuurlijk goed zijn dat de grote weg waar je op rijdt niet meer glad is, maar dat je later een straat in rijdt waar de gladheid nog niet is verdwenen. Hou daarom goed je snelheid in de gaten zodat je niet te snel door bochten en onbekenden paden rijdt. Plotseling remmen is vaak de boosdoener voor uitglijden of vallen. Je kunt dus beter langzaam het gas loslaten, zodat je met een lagere snelheid de nieuwe weg of bocht in gaat. Je kunt natuurlijk altijd even je voeten aan de grond houden om jezelf wat meer stabiliteit te geven.

Dubbel check je verzekering

Als laatste is het belangrijk om nog even goed naar je scooterverzekering te kijken als je van plan bent om met de scooter te reizen tijdens de winter. Ook al doe je er van alles aan, je kunt nog steeds weg- of uitglijden of zelfs vallen. Een scooter is natuurlijk duur en ook de kosten van het onderhoud kunnen aardig oplopen. Check daarom je scooterverzekering nog even, zodat je goed op de hoogte bent, mocht er echt wat mis gaan. Rij voorzichtig!

Dit bericht kwam tot stand in samenwerking met Centraal Beheer.

Volgende bericht: Waarom een aardlekschakelaar onmisbaar is