De Google Pixel Fold belooft veel goeds

De op Google I/O 2023 aangekondigde Pixel Fold is de eerste vouwbare smartphone van de zoekgigant. Desalniettemin belooft het toestel veel goeds: het apparaat is erg dun, hij vouwt op tot een volledig plat pakketje en heeft een bredere form-factor dan de concurrentie. Over de prijs van het toestel valt echter niet naar huis te schrijven.

Aan de buitenzijde bevindt zich een OLED-scherm van 5,8 inch, terwijl de binnenzijde voorzien is van een exemplaar van 7,6 inch. De camera-setup is met een drie lenzen dik in orde: er is zowel een standaardlens, een groothoeklens en een telefotolens aanwezig. Onder de motorkap vinden we 12 GB RAM en Google’s eigen Tensor G2.

Met de 4821 mAh moet je makkelijk de dag doorkomen, terwijl de aanwezigheid van een kale versie van Android, die maar liefst vijf jaar van updates wordt voorzien, smartphone-liefhebbers erg vrolijk zal maken. Maar dan die prijs: het toestel gaat maar liefst 1.899 euro kosten. Tevens komt de Pixel Fold niet uit in Nederland: je zult bijvoorbeeld naar Duitsland moeten uitwijken om het toestel te kopen.

Volgende bericht: Vier stappen om je huis slimmer te maken