De voordelen van een sim only abonnement anno 2024

Als je momenteel een smartphone hebt met een abonnement dat afloopt zijn er erg veel mogelijkheden. Je moet hierbij eerst je eigen wensen en eisen op een rijtje zetten. Wil je een nieuwe smartphone, en zo ja welk type? Hoeveel MB’s verbruik je doorgaans en bel je veel? Bij een abonnement met een nieuw toestel kan het zijn dat de prijs flink oploopt. Dit is dan ook de reden waarom veel mensen kiezen voor een sim only abonnement. We zetten hieronder de grootste voordelen op een rijtje.

Lekker betaalbaar

De belangrijkste reden om voor een sim only abonnement te kiezen is het feit dat dit een stuk betaalbaarder is dan wanneer je een toestel bij je abonnement neemt. Met een sim only abonnement betaal je immers alleen voor het abonnement, aangezien je zelf het toestel al hebt aanschaft. Het beste sim only abonnement stel je vaak zelf samen: je betaalt dan alleen voor de MB’s en de belminuten die je kiest. Als je bijvoorbeeld gaat voor een sim only abonnement met 150 belminuten en 4 GB internet zal dit je rond de € 10,- per maand kosten. Kies je een vergelijkbaar abonnement waar wel een nieuw toestel bij zit? Dan zul je al snel € 50,- of meer per maand kwijt zijn.

Wel of geen BKR-registratie?

Wanneer je een abonnement neemt inclusief een telefoon, waarbij het toestel meer waard is dan € 250,-, wordt je geregistreerd bij het BKR. Het abonnement wordt dan gezien als een lening die je afsluit. Je betaalt er elke maand een aflossing voor, tot het abonnement afgelopen is en het toestel van jou wordt. Deze BKR-registratie kan gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de maximale hypotheek die je kunt afsluiten voor een woning of wanneer je een andere lening wilt aangaan. Kies je voor een sim only abonnement, dan zul je over het algemeen geen registratie bij het BKR krijgen en deze nadelen ook niet ervaren.

Een flexibel abonnement

Een sim only abonnement is verder een stuk flexibeler dan een telefoonabonnement met toestel. Zo kun je een sim only abonnement na de contractduur elke maand opzeggen. Ook biedt een sim only abonnement de vrijheid om sneller van toestel te wisselen of er juist langer mee te doen. Daarnaast kun je ook vaak per maand je bundel aanpassen. Al met al zijn er genoeg redenen om voor een sim only te kiezen.

Dit bericht kwam tot stand in samenwerking met een partner.

Volgende bericht: YouTuber bouw vliegende paraplu