Google Nexus 6 en Nexus 9 aangekondigd

Het was eigenlijk geen verrassing meer, maar desalniettemin zijn we hier op de redactie blij verheugd met de aankondigingen van de Nexus 6 en de Nexus 9, de twee nieuwe paradepaardjes van Google. De Nexus 6 betreft een smartphone met een joekel van een scherm (6 inch, 1440 x 2560 pixels), een snelle Snapdragon 805 processor, een 13 megapixel camera, een forse 3,220 mAh accu en 3GB aan werkgeheugen.

Google’s nieuwste smartphone wordt geproduceerd door Motorola, de fabrikant die we kennen van de populaire Moto X. Het is dan ook niet vreemd dat de Nexus 6 veel gelijkenissen vertoont met dit toestel. De Nexus 6 is later dit jaar beschikbaar in de kleuren Midnight Blue en Cloud White, en zal draaien op de nieuwste versie van Android, waarover je hieronder meer kunt lezen.

Nexus 9

De Nexus 9 is de opvolger van de veel verkochte Nexus 7. De nieuwste Google tablet wordt gemaakt in samenwerking met HTC en beschikt over interessante specs. De Nexus 9 beschikt over een 8,9 inch display met een resolutie van 2048 x 1440 pixels, een Nvidia Tegra K1 SOC, 2GB aan werkgeheugen en een 8 megapixel camera. Uiteraard zal ook de Nexus tablet draaien op de nieuwste versie van Android, 5.0 Lollipop. De Nexus 9 is vanaf november beschikbaar.

Android 5.0 Lollipop

Naast de Nexus 6 en Nexus 9 introduceerde Google gisteren ook het nieuwe Android 5.0 Lollipop. Vooral opvallend is het gebruik van Material Design, de nieuwe, gelikte designstandaard van Google. Tevens is er een nieuw lockscreen aanwezig, waarop je handelingen kunt verrichten zonder je toestel te ontgrendelen. En voor diegenen die lang niet altijd op één accu de dag doorkomen is er goed nieuws: dankzij Project Volta kan Android 5.0 Lollipop het aanzienlijk langer uithouden met minder capaciteit. De nieuwste versie van Android is binnen enkele weken te downloaden voor de Nexus 5, de Nexus 7, de Nexus 10 en Google Play Editions van andere smartphones.

Volgende bericht: De Toilet Phone is dé rare gadget van de week