iPhone 5s en iPhone 5c

Tijdens een evenement op Apple’s hoofdkwartier in Cupertino heeft de Amerikaanse smartphone- en computerfabrikant vanavond de nieuwe iPhone’s aangekondigd: naast de high-end iPhone 5s, waarover eerder al een hoop informatie naar buiten was gekomen, onthulde men ook de goedkopere iPhone 5c.

iphone-5s-officieel

iPhone 5s

De iPhone 5s lijkt qua uiterlijk zeer veel op zijn voorganger, maar beschikt over een geheel vernieuwde processor die naar verluidt twee keer zo snel is als de chip uit de iPhone 5. Bovendien is de sensor van de camera groter gemaakt, kunnen er dankzij een tweekleurige flitser betere foto’s gemaakt worden bij weinig licht en is de accuduur aanzienlijk verbeterd. Verder opvallend is de in de thuisknop verwerkte vingerafdrukscanner, waarmee je bijvoorbeeld voorbij het lockscreen kunt komen of snel aankopen kunt doen in iTunes. De iPhone 5s is later dit jaar in drie kleuren (zwart, wit en champagne) verkrijgbaar in Nederland voor geschatte prijzen vanaf 699 euro.

iphone-5c

iPhone 5c

Zoals gezegd is de iPhone 5c het budget-broertje van de 5s, hoewel de prijs overigens alsnog vrij fors zal worden. Het toestel heeft een 4 inch Retina scherm, de A6 processor die we kennen uit de iPhone 5 en een 8 megapixel camera. Opvallend is dat de buitenkant van het toestel gemaakt is van plastic, waardoor de smartphone minder snel beschadigd zal raken en goedkoper te produceren is. De iPhone 5s is later dit jaar beschikbaar in vijf verschillende kleuren. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het toestel 599 euro kosten.

Volgende bericht: Verbluffende software maakt 3D-modellen van 2D-foto’s