Verleng de levensduur van je bestaande gadgets

Begint de accu van je smartphone steeds slechter te worden? Lijkt de oplaadconnector van het toestel niet meer goed te werken? Sommige mensen kiezen in zo’n geval voor de aankoop van een nieuwe gadget, maar anderen verlengen de levensduur van hun bestaande gadgets door bijvoorbeeld een Samsung reparatie bij The Phonelab uit te voeren. Het verlengen van de levensduur van gadgets is niet alleen de voordeligste optie op langere termijn, het is ook de meest duurzame.

Telefoons gaan over het algemeen zo’n drie tot vijf jaar mee, waarbij de batterij al na anderhalf tot twee jaar minder kan worden. Het is vervelend om het toestel halverwege de dag opnieuw te moeten opladen. Het vervangen van de batterij vormt de oplossing en maakt dat deze irritatie weggenomen wordt; de andere onderdelen van je telefoon zullen veelal nog van hoge kwaliteit zijn.

Herstel van een defect toestel bij een barst in het scherm

Niet alleen een verzwakte accu komt vaak voor bij smartphones. Ook kan het laten vallen van de telefoon ertoe leiden dat er een barst in het scherm ontstaat. Het hoeft geen reden te zijn om direct een nieuwe iPhone of Samsung smartphone te kopen. Laat je iPhone repareren in Rotterdam, of bijvoorbeeld Den Haag of Amsterdam. Het vervangen van het scherm zal, afhankelijk van het model smartphone dat je gebruikt, tussen de 50 en 250 euro kosten. Veel minder dan de aankoop van een nieuwe gadget!

Kies voor een partij met garantie op onderdelen

Bij het laten uitvoeren van een reparatie aan je kapotte telefoon is het sterk aan te raden om voor een organisatie te kiezen die garantie biedt op de gebruikte onderdelen. Zo weet je zeker dat deze onderdelen origineel zijn. Het voorkomt dat het scherm al snel opnieuw kuren vertoont of dat de accu veel minder krachtig is dan de originele batterij van je smartphone.

Reparaties zijn vaak snel uitgevoerd bij lokale bedrijven

Wanneer je een kapotte gadget bij een lokaal bedrijf laat repareren heb je deze vaak al snel weer terug. Er zijn bedrijven die een reparatie binnen een half uur voor je uit kunnen voeren. Terwijl jij bij een elektronicawinkel in de buurt op zoek gaat naar gadgets die je nog mist in huis, wordt je telefoon voor je hersteld. Dit kan vaak zonder afspraak! Ook prettig hierbij is dat de data op je toestel behouden blijft; je hoeft het toestel vooraf niet terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Dit bericht kwam tot stand in samenwerking met The PhoneLab.

Volgende bericht: Vijf tips om het slimme huis van je dromen te creëren