De iPhone 6 en iPhone 6 Plus

Het was eigenlijk al geen geheim meer, maar desalniettemin zullen vele liefhebbers van Apple een gat in de lucht springen: het bedrijf uit Cupertino heeft een tweetal nieuwe, grotere variante van de iPhone aangekondigd. De toestellen beschikken over een snellere processor, een verbeterde camera, een vernieuwd uiterlijk en een aanzienlijk scherper display.

iphone-6-officieel3

iPhone 6

De iPhone 6 heeft een 4,7 inch touchscreen met een resolutie van 1334 x 750 pixels en is een aardig stukje dunner dan zijn voorganger. De A8-processor zorgt er in combinatie met een M8-coprocessor voor dat iOS soepel draait. En ja: eindelijk krijgt ook de iPhone een NFC-chip.

iphone-6-officieel2

iPhone 6 Plus

De iPhone 6 Plus heeft qua design en componenten veel weg van de gewone iPhone 6, maar beschikt over een 5,5 inch scherm met een Full HD resolutie. Vooral smartphonefotografen zullen waarschijnlijk kiezen voor de Plus-variant, die met een beeldstabilisator een aantrekkelijke feature biedt.

apple-pay

Apple Pay

Tevens kondigde Apple vandaag de betaaldienst Apple Pay aan, die dankzij de NFC-chip mobiele betalingen mogelijk maakt. Even je iPhone – of je Apple Watch – voor de betaalterminal houden en je hebt afgerekend. Grote ketens als McDonalds en Starbucks gaan in ieder geval meedoen, dus er zullen nog wel vele bedrijven volgen. Apple Pay is de komende tijd alleen in de VS beschikbaar.

iphone-6-officieel4

Prijzen en beschikbaarheid

Hoewel er nog geen specifieke data en prijzen voor Nederland bekend zijn gemaakt, staat wel vast dat Amerikanen en inwoners van “een aantal andere landen” vanaf 19 september met de nieuwe iPhones kunnen gaan spelen. In de VS is de iPhone 6 beschikbaar voor prijzen vanaf 199 dollar (+ abonnement) en de iPhone 6 Plus voor prijzen vanaf 299 dollar.

Volgende bericht: Zo nemen professionals een sixpack mee naar een feestje