De iPhone X is een peperduur toptoestel

Gisteren vond op de nieuwe campus van Apple het belangrijkste jaarlijkse evenement plaats op het gebied van consumentenelektronica: de aankondiging van nieuwe iPhones. Naast de iPhone 8 en iPhone 8 Plus, die qua uiterlijk erg vergelijkbaar zijn met de iPhone 7 maar beschikken over een snellere processor en draadloos kunnen worden opgeladen, was vooral de iPhone X de ster van de show.

https://www.youtube.com/watch?v=K4wEI5zhHB0

Het toestel valt met name op door het 5.8 inch scherm dat bijna de volledige bovenkant van het scherm beslaat, met als gevolg dat er voor de home-knop geen plaats meer is. Voortaan ontgrendel je het scherm dan ook via Face ID, een nieuw gezichtsherkenningssysteem dat wachtwoorden overbodig maakt. Onder de motorkap vinden we een razendsnelle A11 Bionic processor, die volgens de eerste benchmarks de snelheid van een MacBook Pro benadert.

iphone-x3

Verder interessant is de dubbele camera aan de achterzijde, waarmee je nu ook de belichting kunt instellen, en de mogelijkheid om Animoji’s – emoji’s die de bewegingen van je gezicht volgen – te verzenden. Al dit moois heeft helaas wel een zeer fors prijskaartje: de iPhone X is in november te koop voor prijzen vanaf 1159 euro.

Volgende bericht: Shoulderpod: een modulaire accessoire voor smartphone-fotografen