Google introduceert smartphone-middenmoters Pixel 4A en Pixel 5

De Pixel-divisie van Google is hard op weg om jaarlijks een stevig aantal Android-smartphones te verkopen, waarbij Google zowel de software als hardware in beheer heeft. Daarom is de deze week gepresenteerde lancering van de Pixel 4A en de Pixel 5 geen enkele verrassing. Opvallend is dat het geen toestellen met high-end specificaties betreffen.

https://www.youtube.com/watch?v=QOU9nAzHY7I

Google Pixel 5

De Pixel 5 beschikt over een 6 inch scherm met een 2340 x 1080 resolutie en een 90Hz verversingsnelheid, die van rekenkracht wordt voorzien van een Snapdragon 765G en 8GB RAM. Uiteraard beschikt het toestel over 5G-ondersteuning en de krachtige camera-hardware en -software die we van de Pixels gewend zijn.

Verder prettig is de waterdichtheid van het toestel, evenals de mogelijkheid om draadloos te kunnen opladen. Nieuw is de toegevoegde 16 megapixel groothoeklens, evenals een vingerafdruksensor. Met de batterij van 4.000 mAh moet je makkelijk de dag door kunnen komen. De Pixel 5 is binnenkort te koop voor 629 euro, maar als Nederlander kun je voorlopig enkel in Duitsland en Engeland terecht.

Google Pixel 4A

De Pixel 4A lijkt in vrijwel alles op zijn duurdere broertje: hetzelfde uiterlijk, dezelfde chipset en dezelfde camera’s. Het beeldscherm is echter met 6,2 inch net wat groter en heeft een “gewone” verversingsnelheid van 60Hz. Ook draadloos laden is geen optie, terwijl het toestel tevens minder goed beschermd is tegen waterschade en over 2GB RAM minder en een net iets kleinere accu beschikt. De Pixel 4A is echter wel een stuk goedkoper: ook dit toestel is voorlopig enkel in Duitsland en Engeland te koop voor 340 euro.

Volgende bericht: Betalen zonder bank, kan dat?