Google kondigt Nexus 4 en Nexus 10 aan

Ondanks de enorme storm aan de oostkust van de VS, die ervoor heeft gezorgd dat het officiële Android-event moest worden afgelast, heeft Google vandaag toch twee interessante nieuwe apparaten aangekondigd: de Nexus 4 en de Nexus 10. Ook werd de nieuwste versie van Android onthuld.

Nexus 10

De Nexus 10 is een door Samsung gebouwde tablet met een scherm van 10 inch dat met name opvalt door de enorme resolutie van 2560 x 1600 pixels. Ook interessant is de accu van 9000 mAH, die er volgens Google voor zorgt dat je er negen uur achter elkaar video’s mee kunt bekijken en de tablet maar liefst 500 uur op standby kan laten staan. Onder de motorkap vind je verder een dualcore 1.7 GHz Samsung Exynos process, 2GB aan werkgeheugen, een 5 megapixel camera en NFC-functionaliteit. Vanaf 13 november is de tablet in een aantal landen te koop voor 399 dollar. Wanneer en tegen welke prijs Nederlanders er een kunnen gaan aanschaffen is vooralsnog onbekend.

Nexus 4

Ook de Nexus 4 ziet er veelbelovend uit. Het toestel, dat ontwikkeld werd in samenwerking met LG, beschikt over een 4,7 inch scherm (1,280 x 768 pixels) en een quadcore Snapdragon processor van Qualcomm. Overige specificaties behelzen 2GB aan werkgeheugen, NFC-ondersteuning, een 8 megapixel camera, een accu van 2100 mAH en de mogelijkheid tot draadloos opladen. De Nexus 4 is vanaf 13 november ter verkrijgen voor een prijs van 299 dollar, maar ook voor dit apparaat geldt dat een Nederlandse prijs en releasedatum nog niet bekend zijn.

Android 4.2

Ook de nieuwste versie van het besturingssysteem Android werd onthuld. Interessante wapenfeiten zijn de Photo Sphere camera (waarmee panoramafoto’s naar een hoger plan worden getild), de mogelijkheid om met verschillende personen één apparaat te delen (zonder dat iedereen elkaars gegevens kan zien) en Gesture Typing (waarmee het toetsenbord een flinke upgrade krijgt). Lees meer over de nieuwe functies van Android op deze pagina.

In het onderstaande filmpje zie je bewegende beelden van de Nexus 4 en de Nexus 10:

Volgende bericht: Teken je eigen muziek op LP’s van papier