Google Pixel 7 en Pixel 7 Pro ook in Nederland beschikbaar

Met de vorige week aangekondigde Google Pixel 7 en Google 7 Pro laat Google zien dat men zeer serieus is in het aangaan van de concurrentie met Android-smartphone-fabrikanten als Samsung, maar natuurlijk ook met de iPhone van Apple. De Pixel 7 reeks belooft veel goeds: zo is het apparaat voorzien van een nieuwe Tensor 2 chipset, die net als zijn voorganger lekker snel is maar veel zuiniger omgaat met de accu.

Pixels in Nederland

De Pixel 7 en Pixel 7 Pro zullen ook eindelijk officieel in Nederland beschikbaar zijn. Dat is fijn, want je hoeft het toestel dus niet meer te importeren. Er is natuurlijk de Google Pixel met abonnement, maar de smartphones zijn ook direct beschikbaar als losse toestellen voor respectievelijk 649 euro en 899 euro. Dat zijn prima prijzen, maar krijg je ook waar voor je geld?

Behuizing

Als je de buitenkant van het toestel bekijkt moet je erg je best doen om de smartphone te onderscheiden van de Pixel 6, zijn directe voorganger. De afmetingen van het scherm zijn enkele millimeters kleiner en het toestel heeft een iets dunnere rand. Ook is de camerabalk nu uitgevoerd in zilver, in plaats van de zwarte contrasterende balk. Verder is Google nog steeds helemaal tevreden over het ontwerp van de Pixel-reeks, een standpunt waar ik me goed in kan vinden. Wel vind ik het nog steeds toestellen die aan de grote kant zijn en hoop ik van harte op een kleinere Pixel 8.

Scherm

Het scherm van de Pixel 7 is met 6,4 inch dus iets kleiner dan zijn voorganger, maar de Pixel 7 Pro heeft nog steeds een 6,7 inch scherm. Wel is de helderheid flink verbeterd: in fel zonlicht is er nu een piekhelderheid die met 25% verbeterd is. De verversingssnelheden zijn nog steeds 90 Hz voor de Pixel 7 en 120 Hz voor de Pixel 7 Pro.

Camera en foto’s

Onder de motorkap zijn er, naast de al eerder genoemde Tensor 2 chip, wel veel verbeteringen te vinden. Zo is er de betere selfiecamera, die nu gebruik maakt van een 10,8 megapixel sensor en nog steeds verstopt is in een uitgesneden cirkel in het scherm. De Tensor 2 biedt verder interessante nieuwe foto- en videomogelijkheden. Wat te denken van Cinematic Blur tijdens het maken van video’s, de sterk verbeterde nachtmodus en een nieuwe 2x zoommodus die een uitsnede maakt op basis van het beeld dat met de hoofdsensor wordt geschoten.

Software

Op softwaregebied zijn er ook een aantal opvallende verbeteringen, waarbij er een grote focus is gelegd op een betere bel-ervaring. Dat klinkt heel ouderwets, maar is het zeker niet: denk bijvoorbeeld aan de Clear Calling functie, die storende achtergrondgeluiden weg kan filteren. Ook Direct My Call is interessant: op je scherm wordt een visuele weergave van de keuzemenu’s getoond die je vaak tijdens het bellen worden voorgeschoteld. Tenslotte is er de Call Screen feature, die spam-telefoontjes opneemt en je vervolgens de keuze biedt om al dan niet zelf op te nemen.

Conclusie

Met de nieuwe Pixel toestellen gooit Google aardig hoge ogen, maar begeeft men zich wel in een druk segment van de smartphone-markt. Het feit dat de toestellen eindelijk direct via Google in Nederland beschikbaar zijn gaat waarschijnlijk wel helpen om de zoekgigant in Nederland een stevigere voet aan de grond te laten krijgen.

Dit bericht kwam tot stand in samenwerking met T-Mobile.

Volgende bericht: Volvo-zusterbedrijf heeft de Polestar 3 aangekondigd