iPhone SE 2020: een betaalbaar toestel met een snelle chip

De eerste iPhone SE die uitkwam in 2016 was een enorme hit, dus besloot Apple dit nog eens over te doen met een vernieuwde versie: het toestel is simpelweg weer de iPhone SE genoemd. Het betreft een apparaat dat eruitziet als de iPhone 8, met een 4,7 inch scherm en de traditionele home-knop, maar dan met de chipset van de iPhone 11. De smartphone heeft voor de huidige maatstaven flinke randen rondom het scherm, maar is voor een iPhone wel behoorlijk betaalbaar.

https://www.youtube.com/watch?v=SQIbeAk-bFA

De iPhone SE is voorzien van een 12 megapixel camera aan de achterzijde en een 7 megapixel variant aan de voorkant die je mede dankzij de A13 Bionic chip mooie foto’s laat maken. De accu is vergelijkbaar met die van de iPhone 8, dus reken niet op een geweldige batterijduur, maar hij beschikt wel over de mogelijkheid om draadloos op te laden. Ook de afwezigheid van een AUX-aansluiting is jammer, maar uiteraard wel te verwachten.

Dankzij de nieuwe chip beschik je verder over al het mooist dat iOS je te bieden heeft, terwijl je voor de komende jaren verzekerd bent van updates. De iPhone SE is vanaf later deze maand beschikbaar in de verschillende kleuren: zwart, wit en rood. Het prijskaartje van 489 euro voor een versie met 64GB is relatief laag, maar de versie met 256GB kost toch alweer 659 euro. Desalniettemin zal het toestel waarschijnlijk als zeer warme broodjes over de (nu volledig) digitale toonbank gaan.

Volgende bericht: Lumio: een elektrische tandenborstel die zichzelf reinigt met UV-licht