Microsoft presenteert Windows 10 S en de Surface Laptop

Windows 10 is een van de meest succesvolle producten van Microsoft van de afgelopen jaren, dus viel het te verwachten dat men het besturingssysteem verder zou uitbouwen. Met Windows 10 S doet men juist een stapje terug: het betreft een uitgeklede, veiligere versie van Windows die je alleen apps van de Windows Store laat gebruiken.

Omdat er veel minder rekenkracht nodig is om Windows 10 S te draaien zijn computers met het OS een stuk sneller. Ook is de software een stuk betaalbaarder: Windows 10 S is vanaf deze zomer beschikbaar als vooraf geïnstalleerd besturingssysteem op computers vanaf zo’n 200 euro, waarmee Microsoft duidelijk de concurrentie aangaat met Chromebooks. Overigens kun je voor een klein bedrag, 49 dollar in de VS, upgraden naar een de volledige versie van Windows 10, zodat je gewoon weer software van buiten de Store kunt installeren.

Microsoft Surface Laptop

https://www.youtube.com/watch?v=74kPEJWpCD4

Tevens kondigde Microsoft gisteren de Surface Laptop aan, een computer met een scherm van 13.5 inch gebruik maakt van, je raadt het al, Windows 10 S. De Surface Laptop zal draaien op Core i5 en i7 processors en valt op dankzij een batterijduur van maar liefst 14,5 uur. De goedkoopste versie van de laptop gaat 1149 euro kosten en is vanaf volgende maand te koop.

Volgende bericht: Hangsmart: de meest ideale manier om kunst op te hangen