Smartphones om in 2022 in de gaten te houden

Elk jaar weer komen veel telefoonfabrikanten met nieuwe modellen op de markt, die altijd nog geavanceerder en sneller zijn dan hun voorgangers. Fans van die telefoonmerken kijken hier uiteraard vaak reikhalzend naar uit. Ook in 2022 staan er weer genoeg toestellen op de planning: daarom hierbij een overzicht van de nieuwste smartphones van 2022.

Samsung Galaxy S22-smartphones

Het grootste telefoonmerk ter wereld kondigt naar alle waarschijnlijkheid tijdens het bekende Unpacked evenement de nieuwe Samsung Galaxy S smartphones aan. Het lijkt erop dat er dan opnieuw drie modellen van de Samsung Galaxy S telefoon worden gelanceerd. Een standaardversie, een Plus-versie en een Ultra-versie. Voor ieder wat wils dus. Deze S-serie heeft betere cameralenzen, uitstekende beeldschermen, stijlvolle vormgeving en opnieuw een supersnelle chip plus veel werkgeheugen. Het toestel is dus in alle opzichten een voorruitgang ten opzichte van de S21-serie.

Apple iPhone 14

We hebben er bijna allemaal een in onze broekzak zitten: een iPhone. Ook het meest waardevolle merk van de wereld komt ieder jaar met een hele nieuwe serie aan iPhones. We krijgen dit jaar alweer de 14e generatie iPhone voor de kiezen. Er zullen dan waarschijnlijk weer een aantal verschillende varianten van die generatie op de markt komen. De nieuwste variant beschikt niet meer over een zogenoemde ‘notch’, oftewel het ‘hapje’ uit het scherm. Je hebt door die verwijdering écht één en al scherm tot je beschikking. Het enige wat je vanaf de iPhone 14 in je beeldscherm hebt zitten is een zogenaamd ‘Punch-hole display’, oftewel een cameragaatje.

Er wordt ook gehint op een mogelijke terugkeer van de Touch ID, maar dan verwerkt onder het scherm. Een mogelijk comeback is er verder voor de ronde volume-knoppen van eerdere iPhone-generaties. Ook wordt het design wat dikker, waardoor de camera niet meer uitsteekt. De kwaliteit van de camera is er uiteraard ook op vooruit gegaan.

Huawei Mate 50 Pro

Huawei komt waarschijnlijk met een kolossaal apparaat op de markt; in alle mogelijke opzichten. Met een enorme batterij van 7000 mAH, een 6,8 inch OLED-scherm, 12 GB RAM en 512 GB opslag is het een gigantisch apparaat. Daarbij ziet het er naar uit dat Huawei voor dit nieuwste model gaat werken met een ‘super-curved display’, oftewel een boogvormig beeldscherm en ‘side-touch’ functionaliteit.

Apple iPhone SE

De geruchtenmolen draait op dit moment overuren. Er wordt namelijk gezegd dat Apple dit jaar met een nieuwe iPhone SE-variant gaat komen, voor veel smartphone-gebruikers een welkome, betaalbare aanvulling op het huidige aanbod. Een officiële aankondiging is echter nog niet gedaan, dus het blijft, op dit moment, gissen.

In ieder geval is er voor de Android fans genoeg om naar uit te kijken met onder andere de nieuwste Samsung Galaxy telefoon.

Dit bericht kwam tot stand in samenwerking met Vodafone.

Volgende bericht: Anker Nebula: een compacte 4K-projector