Microsoft Surface 2 en Surface Pro 2

De originele Surface tablets zijn tot nu toe geen daverend succes gebleken, ondanks het innovatieve Touch Cover toetsenbord en een advertentiebudget van meer dan een miljard dollar. Desalniettemin blijft Microsoft het proberen en kondigde het Amerikaanse bedrijf gisteren de Surface 2 en de Surface Pro 2 aan.

Surface 2

https://www.youtube.com/watch?v=HSuqxDwPPEw

De Surface 2 is de vernieuwde versie van de Surface RT. Het apparaat draait op de NVIDIA Tegra 4 SOC met een 1,7 GHz processor en beschikt over een 10,6 inch aanraakscherm met een Full HD resolutie van 1920 x 1080. Verder zijn de camera’s verbeterd, is de accuduur flink opgeschroefd en beschikt de Surface 2 over een handige standaard. Daarmee is de tablop (of is het laplet?) een stuk krachtiger dan zijn voorganger. Helaas draait het apparaat wel nog steeds op Windows RT, een uitgeklede versie van Windows 8 waarop je lang niet alle programma’s kunt gebruiken. De Surface 2 is vanaf 22 oktober te bestellen voor prijzen vanaf 439 euro.

Surface Pro 2

https://www.youtube.com/watch?v=TJLY4Cgk18U

Met name de Surface Pro 2 kan wel eens voor veel mensen interessant zijn. Dankzij een snelle en zuinige Intel i5 processor van de 4e generatie, een volledige versie van Windows 8 en een zeer stevige accuduur is het namelijk een ideaal apparaat voor mensen die veel onderweg zijn. Het apparaat beschikt eveneens over een 10,6 inch Full HD touchscreen en de verbeterde standaard. De Surface Pro 2 is ook vanaf 22 oktober te koop in Nederland, de goedkoopste variant met (4GB RAM en 64GB SSD-opslagruimte) gaat 889 euro kosten.

Volgende bericht: Uitermate grappig: stockvideo’s, maar dan met geluid