Pixel 8 en Pixel 8 Pro gooien hoge ogen

Google timmert al een tijdje aan de weg met zijn Pixel-smartphones, waarmee men met rappe schreden marktaandeel aan het veroveren is. Ook de recent gelanceerde Pixel 8 en Pixel 8 Pro kunnen populaire toestellen worden: ze hebben uitstekende displays, de accu’s zijn verbeterd en er is een heel scala aan AI-toepassingen toegevoegd.

Pixel 8

De Pixel 8 beschikt over een 6,2 inch beeldscherm en is geplaatst in de inmiddels bekende Pixel-behuizing met opvallende camerabalk. Dankzij meer afgeronde hoeken houdt het toestel lekker vast, terwijl het zogeheten Actua-display een indrukwekkende helderheid behaalt voor het gebruik in de felle zon. Twee vernieuwde cameralenzen (primair en groothoek) schieten in combinatie met de Google Camera app geweldige foto’s. Dankzij een grotere batterij en de nieuwe Tensor-chip gaat de Pixel 8 met gemak een dag mee. De Pixel 8 is beschikbaar voor prijzen vanaf 799 euro.

Pixel 8 Pro

De Pixel 8 Pro deelt behoorlijk veel met zijn kleinere broertje, maar dan met een 6,7 inch afmeting, een nog feller scherm en een extra lens voor betere ingezoomde foto’s. Ook biedt dit toestel extra softwarematige fotografie-opties, waaronder een Pro-mode die je geavanceerde controle geeft bij het maken van foto’s. De Pixel 8 Pro is te koop voor prijzen vanaf 1.049 euro.

AI-toepassingen

De meeste mensen kopen de Pixel-smartphone voor de kale Android-ervaring en de softwaremogelijkheden. Ook deze release mogen deze functies er weer wezen: denk aan Best Take om van meerdere groepsfoto’s de beste exemplaren samen te stellen, de Magic Editor om objecten op foto’s te verplaatsen, vergroten en te verkleinen, en de Audio Magic Eraser die je geluiden uit video’s laat schrappen.

Volgende bericht: Dit heb je nodig om van je huis een bioscoop te maken